Cyber Monday – Az elektronikus vásárlás ünnepe

A Cyber monday hagyománya nem olyan régre nyúlik vissza, mint a Black Friday-é, azonban egyre növekvő népszerűségnek örvend.

Az eredete

A Cyber Monday időpontja mindig a Black Friday-t követő hétfő. A kialakulása – a Black Friday-hez hasonlóan – az Egyesült Államokhoz köthető. A kifejezés megalkotása Ellen Davis és Scott Silverman nevéhez fűződik, akik 2005. november 28-án a Shop.org sajtóközleményében hivatkoztak először ezen a néven a Hálaadást követő hétfőn elérhető kedvezményekre. A neve azóta egyet jelent az online vásárlás legnagyobb akcióival, melyekre a Hálaadást követő ünnepi hétvége utáni első munkanapon, azaz hétfőn számíthatnak az amerikaiak és a globális szintű elterjedésének köszönhetően azóta már a világ minden pontján élők. Az ideológia alapján a hálaadási ünnep hétvégéjét követő napon először térnek vissza munkahelyükre az emberek és a számítógépjeik mellől online megvásárolhatják mindazt, amiről a Black Friday és az azt követő hétvége során lemaradtak. Ezen a napon az online térben elérhető kiskereskedők felvehetik a versenyt a nagyobb láncokkal, ami még inkább fellendíti az eladásaikat.

kiber biztonsági használati esetek

Az internetes vásárlás elterjedésével és a növekvő bizalom kialakulásával egyre többen teszik le a voksaikat a kényelmes, otthoni vásárlás mellett, főleg azokban az eseteben, amikor a vásárlás nem igényel személyes jelenlétet és próbát. A Cyber Monday így egyre népszerűbb a magyar vásárlók körében is és a kereskedők ennek az igénynek a kielégítésére sokszor a Black Friday-hez hasonló mértékű akciókat szerveznek. Az online értékesítés napi rekorját már évek óta a Cyber Monday tartja szerte a világon.

Miért lehet fontos a Cyber monday nekünk?

A „kiber hétfő” leárazásai remek alkalmat jelentenek arra nekünk, hogy beszerezzük vagy megújítsuk a a biztonsági szoftvereinket. Kikerestünk nektek pár ajánlatot amit érdemes lehet megnézni, és ha valami hiányzik a védelmi eszköztáratokból akkor lecsapni rá.

Vírusvédelmi szoftver csomagok:

VPN szoftverek:

* A kedvezmény mértéke függ attól hogy mennyi időre vásárolod meg a szolgáltatást

Cross platform jelszótároló megoldások:

Biztonsági azonosítók, hardverkulcsok:

  • YubiKey – 25% 2 termék vásárlása esetén a második féláron

Amennyiben az IT biztonsági eszköz vagy szoftver kiválasztásban és a telepítésben további segítségre van szükséged keress minket bizalommal!